Nieuws

Rechten van het kind

20 november 2014

Rechten van het kind

“Iedereen heeft recht om te spelen, onderwijs te krijgen of een mening te geven. Accepteer iedereen, want ieder mens telt mee in de wereld.”

Op 20 november 2014 was het de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. In het kader van deze dag hebben vakleerkrachten van Dynamic Activities een bijzonder project opgezet. Met leerlingen van basisschool ‘t Schrijverke zijn dromen vastgelegd en verspreid. ‘Omdat dromen het recht van ieder kind is’, aldus de directeur van Dynamic Activities.

De leerlingen van basisschool ’t Schrijverke krijgen 6 uur extra leertijd per week aangeboden door de vakleerkrachten van Dynamic Activities. Door deze extra leertijd was er ruimte ontstaan om een speciaal dromen project vorm te geven.

‘Met de leerlingen van groep 8 hebben we onderzocht wat de rechten van kinderen nu precies zijn. Het VN-Kinderrechtenverdrag uit 1989 is bestudeerd, maar ook interviews en documentaires over Malala Yousafzay en Aletta Jacobs zijn bekeken’, aldus Natasa Todorovic (vakleerkracht Dynamic Activities).

‘Vol inspiratie zijn de kinderen aan de slag gegaan en hebben hun dromen op papier gezet. Wij hebben deze dromen samen met de ‘dromers’ vastgelegd om vervolgens ansichtkaarten van te maken en te verspreiden. Wat ik mooi vind om te zien is dat begrippen als ‘respect’, ‘gelijke rechten’ en ‘geluk’ zo vaak terug kwamen in de vele dromen.’

Wat heeft u in het kader van de Rechten van het kind gedaan? Wij zijn erg benieuwd naar uw ideeën, projecten en/of initiatieven. Laat het ons vooral weten via info@dynamicactivities.nl.

De ansichtkaarten kunt u hieronder vinden. De foto’s zijn gemaakt door Joke Schut Photography.