Nieuws

Zomerschool in Rotterdam

15 augustus 2017

Met veel plezier zijn wij nu in de derde week bezig met de zomerschool in Rotterdam. Een zomerschool die wij in opdracht van en in samenwerking met Stichting Nieuw Thuis Rotterdam hebben vormgegeven. Stichting Nieuw Thuis Rotterdam huisvest 200 Syrische gezinnen in Rotterdam en biedt hen tegelijk een intensief integratieprogramma. Voor de schoolgaande kinderen van deze gezinnen organiseren wij een zomerschool. Het doel? Een boost van de Nederlandse taal én een mooi zomerprogramma. Het programma is bedoeld voor leerlingen van 4 tot en met 18 jaar.

Zomerschool in Rotterdam: leerzaam én leuk

Onze leerkrachten zijn met de 9 klassen iedere ochtend bezig met taalverwerving. De middagen gebruiken ze voor leuke activiteiten. Ze organiseren bijvoorbeeld workshops, waardoor leerlingen kennismaken met hun talenten. Of ze gaan op excursie, zodat leerlingen hun nieuwe stad leren kennen. De vele positieve reacties van kinderen en ouders zijn hartverwarmend! Deze zomerschool in Rotterdam is zeker een succes. dat hoor je ook wel aan het verhaal van verslaggever Jeroen de Jager, van het Radio 1 – programma Nieuws & Co, die een bezoek bracht aan de school. Klik hier voor het mooie fragment!

Zomerschool: betere schoolresultaten en meer zelfvertrouwen

Ook voor diverse basisscholen in Rotterdam organiseerden we de afgelopen jaren vakantiescholen. In de herfstvakantie, de voorjaarsvakantie of de zomervakantie. De vakantieschool wordt steeds populairder en dat is ook logisch! Het is dé manier om leerlingen extra aandacht en begeleiding te bieden, zodat zij zich optimaal ontwikkelen. Of het nu gaat om continuïteit, achterstanden verminderen of extra uitdaging: leerlingen vinden het helemaal okay om in de vakantie naar school gaan. Want ja: ze komen er om te leren, maar dat gebeurt altijd op een leuke, relaxte manier. ’s Middags is er ook alle tijd voor ontspanning of bijzondere uitstapjes. En terwijl zij zich prima vermaken, nemen jouw schoolresultaten toe! De zomerschool heeft dus sociaal-emotionele én didactische voordelen.

Regel nu een zomerschool

Wil jij de leeropbrengsten op een positieve manier vergroten? Dan is een zomerschool een perfecte manier om dat te realiseren. Hier lees je hoe Dynamic Activities je daarbij helpt en samen met jou een maatwerk vakantieschool organiseert. Gaan wij samen aan de slag? Maak nu een afspraak!
Enne: we organiseren niet alleen zomerscholen in Rotterdam, maar ook in Den Haag en elders in Nederland. Bovendien kan je ook in een van de ander schoolvakanties een vakantieschool aanbieden.

Zomerschool, lenteschool of herfstschool? Regel het nu!