Specials

Vakantieschool

De vakantieschool wordt steeds populairder en dat is ook logisch! Het is dé manier om leerlingen extra aandacht en begeleiding te bieden, zodat zij zich optimaal ontwikkelen. Of het nu gaat om continuïteit, achterstanden verminderen of extra uitdaging: leerlingen vinden het helemaal okay om in de vakantie naar school gaan. Want ja: ze komen er om te leren, maar dat gebeurt altijd op een leuke, relaxte manier. ’s Middags is er ook alle tijd voor ontspanning of bijzondere uitstapjes. En terwijl zij zich prima vermaken, nemen jouw schoolresultaten toe!

Vakantieschool: voor iedereen

Een vakantieschool is de perfecte manier om extra aandacht te besteden aan taal of rekenen. Om te zorgen voor continuïteit. Van de voorsprong die de leerlingen hier opdoen hebben ze na de vakantie zeker profijt én het is een mooie boost voor hun zelfvertrouwen. Maar de vakantieschool is er niet alleen om achterstanden te verminderen. Je kunt leerlingen ook extra uitdagingen en verdieping bieden. Of kennis laten maken met vakken waar je tijdens een normaal schoolprogramma niet aan toekomt. En het mooie is: aan het einde van de rit hebben ze er allemaal goede herinneringen aan!

Gericht werken aan doelen

Als school of instelling geef je zelf aan hoe je de vakantieschool wil inrichten. Dynamic Activities gaat graag met je om tafel zitten om jouw schooldoelen helder te krijgen. Daarbij kun je tot op individueel leerlingniveau aangeven wat je wensen zijn. Veel scholen kiezen ervoor ’s ochtends lessen aan te bieden en ’s middags tijd vrij te maken voor kunst en cultuur. Of voor uitstapjes. Maar we kunnen ’s middags ook creatieve verwerkingsopdrachten aanbieden, zodat leerlingen de stof die ze ’s ochtends hebben geleerd, ’s middags toepassen. Wat jouw keuze ook is: wij organiseren een maatwerk vakantieschool die jouw doelen waarmaakt. En jij hebt er geen omkijken naar!

Kleine groepen

De vakantieschool voor basisonderwijs biedt een gevarieerd programma, waarbij in groepjes van maximaal twaalf leerlingen wordt gewerkt. Dat zorgt voor rust in de klassen én voor individuele aandacht. Omdat er sprake is van een maatwerkprogramma, werken de leerlingen aan hun eigen leerdoelen. Daarnaast werken ze aan het ontwikkelen van (studie)vaardigheden die belangrijk zijn om leeropbrengsten duurzaam te laten groeien.

Betrokken professionals

Leren moet leuk zijn: zo motiveer je leerlingen om het beste uit zichzelf te halen. De juiste match tussen (vak)leerkracht en school is daarbij essentieel. Onze professionals zijn pedagogisch en didactisch sterk. Ze gaan de diepte in met je leerlingen en maken moeilijke onderwerpen toegankelijk en bespreekbaar. Ze zorgen voor échte verbinding. Ook empowerment is een wezenlijk onderdeel van hun werk. Zij geven leerlingen de sociaal-emotionele en cognitieve bagage die ze nodig hebben.

Een vakantie om nooit meer te vergeten

Organiseer jij een vakantieschool? Of het nu een zomerschool, herfstschool of lenteschool is: je maakt er veel leerlingen blij mee! Want lang niet alle leerlingen gaan namelijk met hun ouders op vakantie. Voor hen is de vakantieschool een geweldige, unieke ervaring. Elke keer nadat ze hard hebben gewerkt, worden ze beloond. Met leuke, recreatieve workshops of een sportmiddag bijvoorbeeld. Of met een mini-vakantie in de buurt. Dat is helemaal gaaf! Met uitjes naar Futureland, Miniworld, Skateland, Museum Rotterdam ´40 -´45 NU, Coprus of Tiengemetenwordt die vakantieschool écht onvergetelijk!

Een vakantieschool organiseren? Wij regelen alles voor je

 • De organisatie en coördinatie van de vakantieschool
 • Enthousiaste en gekwalificeerde (vak)leerkrachten
 • Het educatieve aanbod
 • De ontwikkeling van uitdagende lesprogramma’s
 • De communicatie met ouders
 • De organisatie van activiteiten op maat
 • Extra begeleiding op individueel niveau of groepsniveau
 • Locatie en eindpresentatie
 • Indien er een schakelklas is, de begeleiding ervan
 • Continuïteit: de lessen gaan altijd door
 • Constante kwaliteitsmonitoring

Zomerschool, lenteschool of herfstschool? Regel het nu!

Meer lezen?

Zomerschool op de Oranjeschool

Meivakantieschool op De Catamaran

Herfstschool op de Wilhelminaschool

Regel nu een vakantieschool

Wil jij de leeropbrengsten op een positieve manier vergroten? Dan is een vakantieschool een perfecte manier om dat te realiseren. We denken graag met je mee over de ideale invulling van zo’n vakantieschool. Regel het nu!

Geschikt voor:

Primair Onderwijs | Voortgezet Onderwijs | MBO | Instellingen

Lessen

Speciaal voor het onderwijs hebben wij lesprogramma’s samengesteld in een doorlopende leerlijn. Dit is een ideale optie voor een periode of een geheel schooljaar waar we leerlingen plezierige en leerzame activiteiten aanbieden.

Direct aanvragen

Clinics & workshops

Onze clinics zijn er voor iedereen die net een beetje extra wil. Tijdens korte en bondige workshops van een dag of meerdere dagen, helpen we leerlingen en professionals die zichzelf willen ontwikkelen.

Direct aanvragen

Direct aanvragen

Vraag nu direct volledig vrijblijvend een les, clinic of training aan. Wij nemen contact met u op om er een exacte invulling aan te geven. Alles op maatwerk passend bij uw organisatie.

1. Contactgegevens
2. Informatie
Interesse in: