Persoonlijke ontwikkeling

Loopbaanontwikkeling

Door al in een vroeg stadium aandacht te besteden aan loopbaanontwikkeling, krijgen leerlingen een solide basis. Deze solide basis bestaat o.a. uit een goede identiteitsontwikkeling, motivatie om naar school te gaan en een juist toekomstbeeld.

Het doel van het onderwijs is dat kinderen een passende plek vinden in de maatschappij. Persoonsontwikkeling begint al op de basisschool en blijft de hele schoolcarrière relevant. Het is van belang dat jonge kinderen zich ontwikkelen in een richting die bij hen past.

Tevens vormt loopbaanontwikkeling ook een bijdrage aan het voorkomen van problemen in de toekomst zoals: schooluitval, onnodig switchen van opleiding en burn-out. Door middel van loopbaanontwikkeling willen we de leerlingen klaarstomen voor een toekomst die op veel vlakken flexibiliteit vraagt en hun kansen vergroten op een baan die bij hen past.

Loopbaanontwikkeling programma

LOP draait o.a. om zelfreflectie en beroepen-exploratie. Zelfreflectie gaat over: ‘Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik?’ en ‘Wat zijn mijn drijfveren?’ Beroepen-exploratie gaat over: ‘Welke soort banen zijn er? Wat wil ik worden? In welke richting wil ik mij ontwikkelen?’ Binnen LOB doen de leerlingen onderzoek naar zichzelf en gaan ze zich oriënteren op hun toekomst. We hebben al een mooi Loopbaanontwikkelings-programma, maar natuurlijk staan we ervoor open als jij andere ideeën hebt. We stemmen het programma helemaal af op jouw wensen.

Sollicitatie training

De sollicitatie training is een onderdeel van de lessen. Het solliciteren staat voor het presenteren van jezelf op de arbeidsmarkt. Door aan de slag te gaan met de juiste sollicitatietechnieken wordt de kans om te worden aangenomen aanzienlijk vergroot. Tijdens deze training behandelen we actuele technieken om succesvol te solliciteren.

Het sollicitatieproces begint altijd met een goede cv en een correcte, sterke motivatiebrief. Dit is namelijk de eerste indruk die een potentiële nieuwe werkgever krijgt. Na een eventuele uitnodiging volgt het sollicitatiegesprek.

Onze coach weet precies waar werkgevers op letten. Tijdens de training geven we deelnemers inzicht in de eigen sterke en zwakke punten. Samen werken we aan het benoemen en presenteren van deze punten, zowel schriftelijk als mondeling.

Bovendien kijken we ook naar gedrag en houding en geven we tips met betrekking tot kledingkeuzes. Na de training zijn deelnemers zekerder, hebben zij meer zelfkennis en weten zij dit correct over te brengen tijdens een gesprek.

Het doel van het lesaanbod

  •  Vormgeven van de eigen loopbaanontwikkeling;
  •  Identiteitsontwikkeling door het duiden van interessegebieden en voorkeuren;
  •  Zelfreflectie door middel van onderzoek op eigen kwaliteiten en normen & waarden;
  •  Beroepen-exploratie door oriëntatie op verschillende soorten banen;
  •  Versterken keuzeproces; leren kiezen en omgaan met onzekerheden rondom het keuzeproces;
  • Werken aan een juiste houding om een positieve indruk achter te laten tijdens een gesprek;
  • Sterke en zwakke punten leren herkennen en presenteren;
  • Zelfvertrouwen vergroten;
  • Verbeteren overtuigingskracht.

 

 

 

Geschikt voor:

Primair Onderwijs | Voortgezet Onderwijs | MBO | Instellingen

Lessen

Speciaal voor het onderwijs hebben wij lesprogramma’s samengesteld in een doorlopende leerlijn. Dit is een ideale optie voor een periode of een geheel schooljaar waar we leerlingen plezierige en leerzame activiteiten aanbieden.

Direct aanvragen

Clinics & workshops

Onze clinics zijn er voor iedereen die net een beetje extra wil. Tijdens korte en bondige workshops van een dag of meerdere dagen, helpen we leerlingen en professionals die zichzelf willen ontwikkelen.

Direct aanvragen

Training

Voor vakprofessionals en ouders bieden we uitdagende trainingen op verschillende vlakken. Tijdens deze trainingen werken we aan ambitieuze doelen voor zelfontplooiing. Dat verschilt van teambuilding tot personeelstrainingen.

Direct aanvragen

Direct aanvragen

Vraag nu direct volledig vrijblijvend een les, clinic of training aan. We nemen contact met je op om er een exacte invulling aan te geven. Alles is maatwerk: zo weet je zeker dat het past bij jouw organisatie.

1. Contactgegevens
2. Informatie
Interesse in: