Kunst & Cultuur

Muziek

Muziek ontdekken, creëren, plezier maken en experimenten. Dit staat centraal tijdens alle muzieklessen. Deelnemers maken kennis met diverse muzieksoorten, genres en instrumenten.

Ons aanbod in muzieklessen is heel divers. Wij werken met verschillende methodes en muziekprogramma’s. Van zingen tot luisteren en van muziek maken en bewegen op muziek. Het komt allemaal aan bod. De leerlingen leren ritmes herkennen en maat te houden. Naast de muzikale ontwikkeling heeft muziekonderwijs ook een vakoverstijgende functie. Het helpt bij de creatieve ontwikkeling en de sociaal- emotionele ontwikkeling. Ook heeft muziekles een positieve ontwikkeling op de taal- en rekenvaardigheden. Genoeg redenen om dit te willen opnemen in jouw aanbod dus!

Wij bieden doorlopende leerlijnen muziek en verzorgen workshops. Dit doen we voor leerlingen uit het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs en het MBO. Daarnaast bieden wij ook specifieke muzieklessen als djembe, rap, digitale muziek maken, zang en nog veel meer. Hieronder staan voorbeelden van andere lessen, maar we doen ook veel maatwerk als het voorbereiden van een musical voor een kerstshow.

Kortom, er is veel mogelijk. Van doorlopende leerlijnen tot een kortere invulling van de verlengde leertijd. En van workshops tot een totale verzorging van (muzikale) cultuurdagen. Daarom kunnen wij altijd goed aansluiten op de wensen van een school. Als er specifieke wensen zijn, kan je altijd contact met ons opnemen. Er is veel mogelijk en we denken graag mee.

Doel lesaanbod:

  • Creativiteit ontwikkelen;
  • Muzikale verkenning van onderwerpen uit de directe omgeving;
  • Experimenteren met klankkleuren en bespeelmogelijkheden;
  • Korte klankbeelden van bekende situaties leren spelen;
  • Tegenstellingen ontdekken, zoals hard-zacht, hoog-laag en snel-langzaam;
  • Zelf een kort speelstukje maken.

Geschikt voor:

Primair Onderwijs | Voortgezet Onderwijs | MBO | Instellingen

Lessen

Speciaal voor het onderwijs hebben wij lesprogramma’s samengesteld in een doorlopende leerlijn. Dit is een ideale optie voor een periode of een geheel schooljaar waar we leerlingen plezierige en leerzame activiteiten aanbieden.

Direct aanvragen

Clinics & workshops

Onze clinics zijn er voor iedereen die net een beetje extra wil. Tijdens korte en bondige workshops van een dag of meerdere dagen, helpen we leerlingen en professionals die zichzelf willen ontwikkelen.

Direct aanvragen

Direct aanvragen

Vraag nu direct volledig vrijblijvend een les, clinic of training aan. We nemen contact met je op om er een exacte invulling aan te geven. Alles is maatwerk: zo weet je zeker dat het past bij jouw organisatie.

1. Contactgegevens
2. Informatie
Interesse in: