New Technology

Programmeren en coderen

Programmeren en coderen  is een onmisbare vaardigheid in het huidige technologische tijdperk. De vraag naar goed personeel dat kan programmeren en coderen, wordt met de dag groter. Onze lessen stomen deelnemers klaar voor de 21ste eeuw.

Computational thinking

De lessen programmeren en coderen zijn erop gericht computational thinking te oefenen en te stimuleren. Dit houdt in dat er creatief moet worden nagedacht over de logische stappen die een computer moet nemen. Een toegankelijke en bovendien coole manier om dit te oefenen, is het programmeren en coderen  van een eigen game.

Lesaanbod programmeren en coderen

Tijdens de lessen wordt er een computerprogramma ontwikkeld. Dit programma is een concrete reeks instructies die uiteindelijk door een computer wordt uitgevoerd. Zo wordt er bijvoorbeeld een spel, website of robot geprogrammeerd. Spelenderwijs biedt dit inzicht in de ‘achterkant’ van alledaagse producten.

Om het spel te programmeren en te coderen moet men een probleem uit elkaar halen en deze stap voor stap oplossen. En dat op een zo elegant mogelijke wijze. Deze manier van denken komt niet alleen van pas bij iedere vorm van computer science. Vrijwel alles wat er nu gebeurt – en in de toekomst gaat gebeuren – vraagt om een specifieke skillset waar coderen onderdeel van is.

Doel lesaanbod:

  • Leren creëren in plaats van consumeren;
  • Talent en creativiteit ontwikkelen;
  • Probleemoplossend vermogen verbeteren;
  • Leren samenwerken;
  • Gestructureerd leren werken;
  • Verbeteren van ruimtelijk inzicht.

Geschikt voor:

Primair Onderwijs | Voortgezet Onderwijs | MBO | Instellingen

Lessen

Speciaal voor het onderwijs hebben wij lesprogramma’s samengesteld in een doorlopende leerlijn. Dit is een ideale optie voor een periode of een geheel schooljaar waar we leerlingen plezierige en leerzame activiteiten aanbieden.

Direct aanvragen

Clinics & workshops

Onze clinics zijn er voor iedereen die net een beetje extra wil. Tijdens korte en bondige workshops van een dag of meerdere dagen, helpen we leerlingen en professionals die zichzelf willen ontwikkelen.

Direct aanvragen

Direct aanvragen

Vraag nu direct volledig vrijblijvend een les, clinic of training aan. We nemen contact met je op om er een exacte invulling aan te geven. Alles is maatwerk: zo weet je zeker dat het past bij jouw organisatie.

1. Contactgegevens
2. Informatie
Interesse in: