Persoonlijke ontwikkeling

Sociale vaardigheden

Sociale vaardigheden zijn onmisbaar om in onze huidige samenleving goed te functioneren. En hoe eerder je ze onder de knie hebt, hoe makkelijker het wordt. Veel van deze vaardigheden leren we gaandeweg, als we jong zijn. Maar lang niet allemaal… Daarom leren we de deelnemers in onze lessenreeks om zich bewust te worden van hun eigen krachten en mogelijkheden. Van hun vermogen om samen te spelen, samen te werken én samen te leven in onze multiculturele samenleving. Daarmee vallen de lessen onder de noemer sociale competentietraining.

Het belang van sociale vaardigheden

Sociale vaardigheden zijn van groot belang om bijvoorbeeld goed te kunnen samenwerken en om ruzies en meningsverschillen te kunnen oplossen. In zijn boek Sociaal? Vaardig! benoemt Steven Pont maar liefst acht vaardigheden die bij kinderen gestimuleerd moeten worden, willen zij zich in onze samenleving goed staande houden.

 1. Zelfbewustzijn
 2. Sociaal bewustzijn
 3. Zelfmanagement
 4. Doelgericht gedrag
 5. Relationele vaardigheden
 6. Persoonlijke verantwoordelijkheid
 7. Besluitvorming
 8. Optimistisch denken

Weerbaarheid

Weerbaarheid is een onderdeel van de sociale vaardigheden lessen. De weerbaarheidslessen zijn erop gericht om de weerbaarheid van de deelnemers te verbeteren. Na dit onderdeel kunnen zij onveilige situaties herkennen, leren zij hoe ze deze situaties kunnen voorkomen en hoe zij zich in uiterste nood kunnen verdedigen. Deelnemers voelen zich sterker en vol zelfvertrouwen.

Samen werken we aan het verbeteren van verschillende communicatieve vaardigheden. Denk hierbij aan het versterken van de overtuigingskracht en het verbeteren van mimiek, lichaamstaal en stemgebruik.

Sociale vaardigheden kun je leren

Redenen genoeg om de deelnemers te helpen hun sociale vaardigheden optimaal te laten ontwikkelen. Daarom staat tijdens de lessen het bewustwordingsproces centraal. Zo maken we de deelnemers bewust van hun gevoelens, emoties, kwaliteiten en mogelijkheden. Bovendien helpen we ze hun eigen identiteit te ontdekken, door te werken aan fysiek-emotionele en verbaal-emotionele ontwikkeling.

Zélf ontdekken

We laten de deelnemers leren door dingen zélf te laten ervaren en doen. En we leren ze hoe ze dingen kunnen verwoorden. Hoe ze verbaal met elkaar omgaan. Door de weerbaarheid van onze deelnemers te vergroten, voorkomen of verminderen we sociale problemen, zoals pesten, uitsluiting en meeloopgedrag.

Doel van het lesaanbod:

 • Ontwikkelen sociale vaardigheden;
 • Verbeteren communicatieve vaardigheden;
 • Vergroten weerbaarheid en zelfredzaamheid;
 • Voorkomen en/of verminderen van sociale problemen;
 • Vanuit respect voor algemene normen en waarden leren handelen;
 • Weerbaarheid verbeteren;
 • Zelfvertrouwen vergroten;
 • Zelfredzaamheid vergroten.

Geschikt voor:

Primair Onderwijs | Voortgezet Onderwijs | MBO | Instellingen

Lessen

Speciaal voor het onderwijs hebben wij lesprogramma’s samengesteld in een doorlopende leerlijn. Dit is een ideale optie voor een periode of een geheel schooljaar waar we leerlingen plezierige en leerzame activiteiten aanbieden.

Direct aanvragen

Clinics & workshops

Onze clinics zijn er voor iedereen die net een beetje extra wil. Tijdens korte en bondige workshops van een dag of meerdere dagen, helpen we leerlingen en professionals die zichzelf willen ontwikkelen.

Direct aanvragen

Training

Voor vakprofessionals en ouders bieden we uitdagende trainingen op verschillende vlakken. Tijdens deze trainingen werken we aan ambitieuze doelen voor zelfontplooiing. Dat verschilt van teambuilding tot personeelstrainingen.

Direct aanvragen

Direct aanvragen

Vraag nu direct volledig vrijblijvend een les, clinic of training aan. We nemen contact met je op om er een exacte invulling aan te geven. Alles is maatwerk: zo weet je zeker dat het past bij jouw organisatie.

1. Contactgegevens
2. Informatie
Interesse in: