Zomerschool: betere schoolresultaten en meer zelfvertrouwen

 • Primair Onderwijs
 • Voortgezet Onderwijs

De zomerschool wordt steeds populairder en dat is ook logisch! Het is dé manier om leerlingen extra aandacht en begeleiding te bieden, zodat zij zich optimaal ontwikkelen. Of het nu gaat om continuïteit, achterstanden verminderen of extra uitdaging: leerlingen vinden het helemaal okay om in de vakantie naar school gaan. Want ja: ze komen er om te leren, maar dat gebeurt altijd op een leuke, relaxte manier. ’s Middags is er ook alle tijd voor ontspanning of bijzondere uitstapjes. En terwijl zij zich prima vermaken, nemen jouw schoolresultaten toe!

 

De zomerschool is er voor iedereen

Een zomerschool is de perfecte manier om extra aandacht te besteden aan taal of rekenen. Om te zorgen voor continuïteit. Van de voorsprong die de leerlingen hier opdoen hebben ze na de vakantie zeker profijt én het is tegelijkertijd een mooie boost voor hun zelfvertrouwen. Maar de zomerschool is er niet alleen om achterstanden te verminderen. Je kunt leerlingen ook extra uitdagingen en verdieping bieden. Of kennis laten maken met vakken waar je tijdens een normaal schoolprogramma niet aan toekomt. En het mooie is: aan het einde van de rit hebben ze er allemaal goede herinneringen aan!

Regel nu een zomerschool

Gericht werken aan doelen

Als school of instelling geef je zelf aan hoe je de zomerschool wil inrichten. We gaan graag met je om tafel zitten om jouw schooldoelen helder te krijgen. Daarbij kun je tot op individueel leerlingniveau aangeven wat je wensen zijn. Veel scholen kiezen ervoor ’s ochtends lessen aan te bieden en ’s middags tijd vrij te maken voor kunst en cultuur. Of voor uitstapjes. Maar we kunnen ’s middags ook creatieve verwerkingsopdrachten aanbieden, zodat leerlingen de stof die ze ’s ochtends hebben geleerd, ’s middags toepassen. Wat jouw keuze ook is: wij organiseren een maatwerk zomerschool die jouw doelen waarmaakt. En jij hebt er geen omkijken naar!

Kleine groepen

De zomerschool biedt een gevarieerd programma, waarbij in groepjes van maximaal vijftien leerlingen wordt gewerkt. Dat zorgt voor rust in de klassen én voor individuele aandacht. Omdat er sprake is van een maatwerkprogramma, werken de leerlingen aan hun eigen leerdoelen. Daarnaast werken ze aan het ontwikkelen van (studie)vaardigheden die belangrijk zijn om leeropbrengsten duurzaam te laten groeien.

Betrokken professionals

Leren moet leuk zijn: zo motiveer je leerlingen om het beste uit zichzelf te halen. De juiste match tussen (vak)leerkracht en school is daarbij essentieel. Onze professionals zijn pedagogisch en didactisch sterk. Ze gaan de diepte in met je leerlingen en maken moeilijke onderwerpen toegankelijk en bespreekbaar. Ze zorgen voor échte verbinding. Ook empowerment is een wezenlijk onderdeel van hun werk. Zij geven leerlingen de sociaal-emotionele en cognitieve bagage die ze nodig hebben.

Een vakantie om nooit meer te vergeten

Organiseer jij een vakantieschool? Of het nu om een basisschool of middelbare school gaat en of je nu een zomerschool, herfstschool of lenteschool aanbiedt: je maakt er veel leerlingen blij mee! Want lang niet alle leerlingen gaan namelijk met hun ouders op vakantie. Voor hen is de vakantieschool een geweldige, unieke ervaring. Elke keer nadat ze hard hebben gewerkt, worden ze beloond. Met leuke, recreatieve workshops of een sportmiddag bijvoorbeeld. Of met een mini-vakantie in de buurt. Dat is helemaal gaaf! Met uitjes naar Futureland, Miniworld, Skateland, Museum Rotterdam ´40 -´45 NU, Coprus of Tiengemeten wordt die vakantieschool écht onvergetelijk!

Een zomerschool organiseren? Wij regelen alles voor je

 • De organisatie en coördinatie van de zomerschool
 • Enthousiaste en gekwalificeerde (vak)leerkrachten
 • Het educatieve aanbod
 • De ontwikkeling van uitdagende lesprogramma’s
 • De communicatie met ouders
 • De organisatie van activiteiten op maat
 • Extra begeleiding op individueel niveau of groepsniveau
 • Locatie en eindpresentatie
 • Indien er een schakelklas is, de begeleiding ervan
 • Continuïteit
 • Constante kwaliteitsmonitoring

Meer lezen?

De voordelen van de zomerschool volgens de Oranjeschool

Een zomerschool voor het voortgezet onderwijs

Vakantieschool Da Costaschool is ‘de hemel’

De voordelen van een zomerschool van Dynamic Activities

 • Gepersonaliseerd, maatwerk onderwijs: gericht aandachtsgebieden aanpakken
 • Volledige ontzorging, eventueel inclusief coördinatie
 • Volledig coronaproof, conform de richtlijnen van het RIVM
 • Zinvolle tijdsbesteding voor je leerlingen, met gerichte aandacht voor taal, rekenen en sociale vaardigheden
 • Een leuke en leerzame zomer, die de kans op een zomerdip verkleint

Regel nu een zomerschool

Wil jij de leeropbrengsten op een positieve manier vergroten? Dan is een zomerschool een perfecte manier om dat te realiseren. We denken graag met je mee over de ideale invulling van zo’n vakantieschool. We organiseren al jaren zomerscholen in Rotterdam, Den Haag en de rest van Nederland. En ook in alle overige schoolvakanties kan je een vakantieschool aanbieden. Regel het nu!

Zomerschool, lenteschool of herfstschool? Regel het nu!

Lessen

Speciaal voor het onderwijs hebben wij lesprogramma’s samengesteld in een doorlopende leerlijn. Dit is een ideale optie voor een periode of een geheel schooljaar waar we leerlingen plezierige en leerzame activiteiten aanbieden.

Workshops

Onze workshops zijn er voor iedereen die net dat beetje extra wil. Tijdens de compacte en bondige workshops van een dag of meerdere dagen, helpen we leerlingen om zichzelf verder te ontwikkelen.

Direct aanvragen

Wil jij je leerlingen deze les aanbieden? Vul het formulier in en klik op versturen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om je wensen te bespreken. Tot gauw!

Interesse in
Toestemming
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem contact met ons op: we helpen je graag verder!

Toestemming(Verplicht)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.