Blog

7 redenen om een vakantieschool te organiseren. Juist nu

8 mei 2020

De vakantieschool is dé manier om leerlingen extra aandacht en begeleiding te bieden, zodat zij zich optimaal ontwikkelen. Of het nu gaat om continuïteit, achterstanden verminderen of extra uitdaging: leerlingen vinden het helemaal okay om in de vakantie naar school gaan. Want ja: ze komen er om te leren, maar dat gebeurt altijd op een leuke, relaxte manier. ’s Middags is er ook alle tijd voor ontspanning of bijzondere uitstapjes. En terwijl zij zich prima vermaken, nemen jouw schoolresultaten toe!

7 redenen om een vakantieschool te organiseren

  1. Aandacht voor individuele leerlingen

Door de kleinschaligheid en opzet van de vakantieschool is er volop tijd en aandacht voor individuele leerlingen. Bij aanvang kijken we waar alle leerlingen nu staan, wat de cognitieve en gedragsmatige knelpunten zijn en waar we naartoe willen. Daar sturen we op. Na afloop volgt een overdracht per leerling en een algehele evaluatie van de vakantieschool.

  1. Vaardigheden ontwikkelen

Een veilige en uitdagende omgeving is een voorwaarde voor groei. Onze (vak)leerkrachten verbinden en bieden leerlingen zo de sociaal-emotionele basis die nodig is om tot resultaten te komen. Als daaraan behoefte is, trainen we ook sociale vaardigheden met de kinderen, zodat zij zich op alle vlakken ontwikkelen.

  1. Achterstanden wegwerken

Tijdens de zomerschool bied je kinderen een vertrouwde plek, waar ze samen met anderen achterstanden inhalen. Maar ook voor leerlingen die er goed voor staan, komen met plezier naar school. Dat blijkt wel uit de reactie van een leerling uit groep 5: ‘Ik wil altijd naar de zomerschool, ik wil geen weekend!’ Bijkomend voordeel: als de kinderen in de zomervakantie naar school komen, voorkom je een ‘summer gap’.

  1. Doelen bereiken

Met de vakantieschool werk je aan de doelen van uw school. Wij ontwikkelen een plan op maat. Met een thema, als je dat wil. Concreet, praktisch en effectief. Zo werken we direct aan resultaat. De lesstof van de school vormt het uitgangspunt. Eventueel ontwikkelen we aanvullend eigen lesprogramma’s.

  1. Leeropbrengsten verduurzamen

Leerlingen werken altijd in kleine groepen aan hun leerdoelen. Hierdoor krijgen ze veel persoonlijke aandacht en is het effect van de vakantieschool groot. Aandacht voor executieve functies en studievaardigheden borgt hogere en duurzame leeropbrengsten.

  1. Samen leuke dingen doen

Leerlingen ontmoeten op de vakantieschool vrienden en andere kinderen. Echt: samen leren is leuk! En natuurlijk is er alle ruimte om ook samen te spelen en samen leuke dingen te doen.

  1. Bezorg kinderen een vakantie om nooit te vergeten

Veel gezinnen gaan niet op vakantie. Gun  de kinderen uit deze gezinnen een vakantie om nooit te vergeten. Want ja: ’s ochtends zijn ze met schoolwerk bezig. Maar ’s middags worden ze beloond voor hun harde werk en is het tijd voor ontspanning. Voor sport en creatieve activiteiten. Samen plezier maken: dat staat voorop.

Wil je een vakantieschool organiseren?

Wil jij dit jaar een vakantieschool aanbieden in Rotterdam, Den Haag of elders in Nederland? Of heb je vragen over de organisatie van een vakantieschool? Dynamic Activities helpt je graag verder: neem contact op. Als je wil, neemt onze vakantieschoolcoördinator de volledige organisatie van je over. Hij/zij is daarnaast de contactpersoon voor school en ouders, regelt (vak)leerkrachten en bewaakt de kwaliteit en het naleven van alle afspraken. Zo realiseer je heel eenvoudig een vakantieschool, die je school en leerlingen kansen biedt.