Tips

7 redenen om leertijd uitbreiding uit te besteden

25 mei 2020

Leertijd uitbreiding. Het blijft een prachtig initiatief dat kinderen naast hun normale lessen extra uren krijgen om hun talenten en sociale vaardigheden verder te ontwikkelen. Zo vergroten zij hun kansen op een mooie, succesvolle toekomst. Maar voor een school is het best intensief om extra lesuren per week te organiseren en coördineren, naast alle gewone werkzaamheden. De extra leertijd uitbesteden levert je flink wat voordelen op.

De voordelen van leertijduitbreiding uitbesteden

1. Volledige ontzorging

Als je wil, neemt Dynamic Activities je al het werk rondom de verlengde leertijd uit handen. We organiseren en begeleiden het hele traject: bij jou op school of vanuit ons eigen kantoor. Net wat je voorkeur heeft. We regelen passende lesprogramma’s, vakleerkrachten, materialen, en vervanging bij ziekte. Voor kinderen en ouders zijn wij hét aanspreekpunt: ze weten ons altijd snel te vinden. En is er tijdens een les een keer ruzie? Dan lossen wij die op.

2. Passende lesprogramma’s

In samenspraak ontwikkelen we lesprogramma’s op maat: passend bij de school, de gebruikte methodiek en de problematiek. Merken groepsleerkrachten gaandeweg dat kinderen moeite hebben met bepaalde onderdelen van de standaardlesstof? Dan passen we de inhoud van het lesprogramma daarop aan of ontwikkelen we nieuwe activiteiten. Zo werken we samen heel direct aan resultaat.

3. De beste vakleerkrachten

Met onze deskundige trainers en vakleerkrachten ben je verzekerd van waardevolle lessen. We werken namelijk altijd met mensen die van hun passie hun vak hebben gemaakt. Dat enthousiasme en die kennis dragen ze over aan de leerlingen. Wij zorgen er bovendien voor dat ze pedagogisch onderlegd zijn. Onze coördinator begeleidt de vakleerkrachten en ondersteunt ze als dat nodig is.

4. Kwaliteit

De coördinator monitort de lessen en de vakleerkrachten continu op kwaliteit. Zo kunnen we tijdig bijsturen en borgen we het afgesproken kwaliteitsniveau.

5. Continuïteit

Bij ziekte of vertraging regelen wij de vervanging of zorgen we dat de les op een ander moment wordt ingehaald. En doordat we echt contact hebben met onze vakleerkrachten en ze begeleiden, is het verloop laag. Zo zien jouw leerlingen bekende gezichten op school.

6. Diversiteit

Je hebt de keuze uit een enorm pakket activiteiten én professionele vakleerkrachten. Je biedt je leerlingen dus heel gemakkelijk een wisselend aanbod. En wil je ’s een keer helemaal iets anders? Dan kunnen we dat negen van de tien keer voor je regelen.

7. Alle aandacht voor talentontwikkeling

Horen we van groepsleerkrachten dat kinderen ergens moeite mee hebben? Dan nemen we in overleg contact met ze op. En met hun ouders natuurlijk. We stimuleren ze actief om deel te nemen aan die activiteiten die voor hen van toegevoegde waarde zijn. Dat heeft directe impact op je leerlingen en je leerdoelen.

Ook voor ondersteuning op andere vlakken

Redenen genoeg dus om je leertijd uitbreiding uit te besteden. Of het nu voor twee uur of voor tien uur is. En als je wil, helpt Dynamic Activities je ook meteen bij de organisatie van de eindmusical, schoolreisjes, koningsspelen of het schoolkamp. Of van een studiedag. Zo heb jij de rust en ruimte om je te focussen op je primaire taken.

Wil jij de verlengde leertijd uitbesteden of wil je er meer over weten? Neem contact op: we helpen je graag.