Nieuws

Zomerschool: beste zomer ever!

23 augustus 2017

Wij hopen dat je een fijne vakantie hebt gehad en weer helemaal opgeladen bent voor het nieuwe schooljaar. Wij bij Dynamic Activities hebben de afgelopen weken heel veel positieve energie opgedaan. We mochten in samenwerking met SNTR (Stichting Nieuw Thuis Rotterdam) de zomerschool organiseren en uitvoeren. Speciaal voor Syrische kinderen. Het werd een hartverwarmende zomer. Want hun reactie op de zomerschool: beste zomer ever!

125 x bijzonder

In Rotterdam nemen 200 Syrische gezinnen deel aan een intensieve inburgeringscursus via de SNTR. In de vakantie werd gedurende drie weken een speciale zomerschool aangeboden. Hier hebben in totaal 125 kinderen tussen de 4 en 18 jaar aan deelgenomen, verdeeld over 9 groepen. Voor de leerlingen én het hele team aan leerkrachten, vakleerkrachten, coaches en andere begeleiders was het een bijzondere ervaring.

Geplukte vruchten

Er zijn opmerkelijke sprongen in de taalbeheersing, sociale vaardigheden en kennis van de stad gemaakt. En minstens zo belangrijk, er is heel veel contact gelegd en plezier met elkaar gemaakt. Het dagelijkse ritme pakte heel goed uit. De ochtend stond steeds in het teken van taal en Rots & Water. Spelenderwijs werd daarbij de woordenschat, kennis en de weerbaarheid werd vergroot. In de middag werden de nieuw geleerde vaardigheden direct in praktijk gebracht bij een excursie of in een workshop. Zo kwamen woorden rond creativiteit goed van pas bij een workshop graffiti bijvoorbeeld. En werd het bezoek aan de Kuip voorafgegaan door een les over voetbal en sport.

Opmerkelijk

Er is in drie weken zo veel bereikt, te veel om op te noemen. Een kleine greep uit de mooie momenten waar we heel blij van worden:

  • De kinderen begonnen ook onderling spontaan Nederlands met elkaar te praten.
  • Bij Skateland ontstond boven aan de halfpipe vanzelf een gesprekje tussen een Syrische en Nederlandse jongen.
  • Een kind dat alleen Arabisch sprak, gaf al na een week een eigen verslag van het weekend, in het Nederlands!
  • Kinderen slaan een arm om elkaar heen en brengen elkaar naar het juiste lokaal, de onderlinge behulpzaamheid is echt opvallend.
  • Het team kreeg vrolijke tekeningen en briefjes voorzien van hartjes.
  • De kids deden uitspraken als: “Ik wil altijd naar de zomerschool” of “Ik wil geen weekend” en “Ik vind de rust heel fijn, nu leer ik pas iets”.
  • Beleefde en super leergierige kinderen.
  • De trotse blikken bovenop de Euromast: Wat is Rotterdam mooi!
  • Spetterende afsluiting met muziek, dans en presentaties van alle klassen. Wat hebben we genoten!

Meer weten?

Drie weken van intense beleving, voor zowel de kinderen als al onze teamleden. Lesgeven vanuit het hart aan deze mooie doelgroep, mooier kan ons vak niet worden…
Mocht je meer willen weten over onze ervaringen tijdens de zomerschool of over de werkzaamheden van Dynamic Activities, bel ons of mail naar: monique@dynamicactivities.nl. We vertellen je er met veel plezier graag meer over!

We wensen je veel succes én plezier in het nieuwe schooljaar!