Blog

Continuïteit in coronatijd

7 oktober 2020

De eerste maand van het nieuwe schooljaar is voorbij gevlogen. Hoe is deze eerste periode in de praktijk verlopen? En hoe borgen we de continuïteit?

Iedereen heeft er zin in!

We kunnen stellen dat we het schooljaar goed van start zijn gegaan! We merken dat iedereen er weer zin in heeft en het nieuwe schooljaar tot een succes wil maken. Blije gezichten van de medewerkers op school en blije gezichten van de leerlingen. Wat willen we nog meer? Wij helpen je graag om dit zo te houden!

Dezelfde dag vervanging

Corona ligt op de loer. Dat betekent: meer ziekmeldingen én afmeldingen van collega’s met coronaklachten. Het goede nieuws is: we hebben tot nu toe 100% vervanging kunnen realiseren. Hoe we dit doen? Door te putten uit onze grote invalpool en deze pool continu te vergroten. Daarnaast kunnen wij altijd een beroep doen op onze zusterorganisatie Onderwijs Dynamiek. Dus: heb je een invaller nodig? Een vakleerkracht of een groepsleerkracht? Bel ons! Wij regelen nog dezelfde dag vervanging voor je.

Thuis en tóch in de klas

We zien het aantal coronabesmettingen oplopen. Zeker in de Randstad. De paniek slaat weer toe. Als iemand hoest, zijn we meteen alert. We sturen leraren en leerlingen massaal naar huis. Hoe moet dat verder met ons onderwijs? Wat kunnen we samen doen om de gevolgen van uitval zoveel mogelijk te beperken? Met een virtual classroom kunnen verkouden leerlingen of leerlingen met milde klachten vanuit huis online meedoen met de les. Wij denken graag met je mee hoe je dit snel realiseert.