Blog

Creative Thinking Ted-talk

19 november 2018

Om de achteruitgang van de creativiteit een halt toe te roepen is het van belang lateraal denken te stimuleren! Dit doen wij met ons programma ‘Creative Thinking’. Creative Thinking draagt bij aan innovatief en vanzelfsprekend creatief oplossingsgericht handelen. Creativiteit is een belangrijke vaardigheid om problemen op te lossen, en innovatieve kansen te benutten.

Creative Thinking draagt bij aan innovatief en vanzelfsprekend creatief oplossingsgericht handelen.  Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat creativiteit vanaf het moment dat kinderen naar school gaan extreem afneemt. Hierover verder in deze blog meer. Creativiteit is een belangrijke vaardigheid om problemen op te lossen, en innovatieve kansen te benutten.

Creativiteitsinstrument voor de NASA

De NASA vroeg aan onderzoeker George Land een instrument te ontwikkelen dat de creativiteit meetbaar kan maken. De NASA gebruikte succesvol dit instrument om innovatieve engineers en wetenschappers aan te nemen.

Onderzoek naar creativiteit bij kinderen

Hierdoor kreeg George Land het idee om het instrument te gebruiken in een eigen onderzoek naar de ontwikkeling van creativiteit bij kinderen. George Land deed in 1968 onderzoek naar de ontwikkeling van creativiteit bij 1.600 kinderen met de leeftijd van 3 tot 5 jaar. Hij herhaalde het onderzoek bij dezelfde kinderen bij de leeftijd van 10 en 15 jaar. En hij onderzocht de creativiteit van volwassenen met een gemiddelde leeftijd van 31 jaar.

Resultaten van het creativiteitsonderzoek

De creativiteit van kinderen gaat vanaf het moment dat ze naar school gaan schrikbarend achteruit! De creativiteit gaat tussen de leeftijd van 5 en 31 jaar met 96% achteruit! George Land vertelt er meer over in zijn Ted-talk onder dit bericht.