Blog
Nieuws

Dankzij zomervakantieschool goed van start

Afgelopen zomer organiseerden we voor een aantal scholen in Rotterdam een zomervakantieschool. In de nieuwsbrief van de gemeente Rotterdam werd daar uitgebreid aandacht aan besteed. Wat zijn we blij met de bevindingen van de scholen, die aangeven dat de deelnemers weer sneller in het ritme zitten, de taaldip kleiner is, er is winst op de taal- en rekendoelen en er ruimte was voor expressie, beweging en talenten. Zo vergroten we samen de kansen voor een prachtige toekomst: voor álle kinderen. Daar zetten we ons graag voor in!

Lees het artikel ‘Dankzij vakantieschool goed van start’, in de nieuwsbrief van de gemeente Rotterdam.

Zomervakantieschool steeds populairder

De vakantieschool wordt steeds populairder en dat is ook logisch! Het is dé manier om leerlingen extra aandacht en begeleiding te bieden, zodat zij zicht optimaal ontwikkelen. Of het nu gaat om continuïteit, achterstanden verminderen of extra uitdaging: leerlingen vinden het helemaal okay om in de vakantie naar school te gaan. Want ja; ze komen er om te leren, maar dat gebeurt altijd op een leuke, relaxte manier. ’s Middags is er ook alle tijd voor ontspanning of bijzondere uitstapjes. En terwijl zij zich prima vermaken, nemen jouw schoolresultaten toen!

Vakantieschool: een voorsprong die zelfvertrouwen geeft

Een zomervakantieschool is de perfecte manier om extra aandacht te besteden aan taal of rekenen. Om te zorgen voor continuïteit. Van de voorsprong die de leerlingen hier opdoen hebben ze na de vakantie zeker profijt én het is een mooie boost voor hun zelfvertrouwen. Maar de vakantieschool is er niet alleen om achterstanden te verminderen. Je kunt leerlingen ook extra uitdagingen en verdieping bieden. Of kennis laten maken met vakken waar je tijdens een normaal schoolprogramma niet aan toekomt. En het mooie is: aan het einde van de rit hebben ze er allemaal goede herinneringen aan!

Een vakantie om nooit meer te vergeten

Organiseer jij een vakantieschool? Of het nu een zomerschool, herfstschool of lenteschool is: je maakt er veel leerlingen blij mee! Want lang niet alle leerlingen gaan namelijk met hun ouders op vakantie. Voor hen is de vakantieschool een geweldige, unieke ervaring. Elke keer nadat ze hard hebben gewerkt, worden ze beloond. Met leuke, recreatieve workshops of een sportmiddag bijvoorbeeld. Of met een mini-vakantie in de buurt. Dat is helemaal gaaf! Met uitjes naar FuturelandMiniworldSkatelandMuseum Rotterdam ´40 -´45 NUCoprus of Tiengemeten wordt die vakantieschool écht onvergetelijk!

Ook een vakantieschool organiseren?