Blog

Dit kan een vakleerkracht voor je betekenen

8 mei 2020

Je school maakt gebruik van de leertijduitbreiding en heeft dus de beschikking over vakleerkrachten. Maar hoe zet je ze in? Hieronder vind je een aantal opties op een rij. De extra capaciteit bied je namelijk volop mogelijkheden om je onderwijs verder te optimaliseren. Daar plukken leerkrachten en leerlingen de vruchten van.

  1. De vakleerkracht als vervanging

Vakleerkrachten kunnen de lessen overnemen van zieke leerkrachten en zo zorgen voor continuïteit.

  1. De vakleerkracht voor intensivering

Geven de leerkrachten uitleg, dan kunnen de vakleerkrachten leerlingen helpen om het geleerde toe te passen en te oefenen. Een andere optie is dat de vakleerkrachten de reguliere lessen voor hun rekening nemen, zodat de leerkrachten hun handen even vrij hebben of extra aandacht kunnen geven aan die kinderen die dat nodig hebben. Zo helpen de vakleerkrachten de werkdruk te verlagen en neemt de intensiviteit van de lessen toe.

  1. De vakleerkracht voor maatwerk

Merk je dat je na de coronatijd andere wensen en behoeften hebt, bijvoorbeeld omdat sommige kinderen bij bepaalde vakken leerachterstanden hebben opgelopen? Dan passen de vakleerkrachten hun aanbod aan, zodat ze jouw leerlingen zo goed mogelijk ondersteunen.

  1. De vakleerkracht voor online lessen

Als leerlingen positief zijn getest, moeten ze thuisblijven. En omdat een leerkracht kan zich helaas niet opsplitsen, is het fijn als een vakleerkracht online lessen kan aanbieden. Zo krijgen alle kinderen, op school én thuis, voldoende aandacht en begeleiding.

  1. De vakleerkracht voor ontspanning

De boog kan niet altijd gespannen staan. Natuurlijk is het belangrijk dat de kinderen hun kennis en vaardigheden bijspijkeren, maar het is ook belangrijk dat ze niet alléén met leren bezig zijn. Creatieve of sportieve lessen hebben een ontspannende werking en een positief effect op de leerlingen.

Vragen over de inzet van jouw vakleerkrachten?

Heb je vragen over de inzet van jouw vakleerkrachten? Natuurlijk denkt Dynamic Activities graag met je mee. Neem contact op, dan kijken we wat de beste opties zijn voor jouw school.