Uitgelicht aanbod

Extra ondersteuning op school? Dit kunnen we voor je regelen

11 februari 2021

De COVID-maatregelen zorgen voor extra druk op jullie team. Alle zeilen worden bijgezet om te zorgen voor zoveel mogelijk continuïteit in de ontwikkeling van jullie leerlingen. Heb je wat extra ondersteuning op school nodig? Dan helpen we je daar graag bij. Onze professionals verlichten de werkdruk en ondersteunen leerlingen op diverse manieren. Hier lees je wat ze voor jou kunnen betekenen.

Inventariseren en ontzorgen

Om te zorgen dat je zoveel mogelijk profijt hebt van onze diensten, inventariseren we eerst je hulpvraag. Aansluitend selecteren we een professional die perfect matcht met je school. Om je volledig te ontzorgen, verzorgen wij vervolgens de complete briefing van die professional én monitoren de kwaliteit van de geleverde dienstverlening.

5 manieren om extra ondersteuning op school in te zetten

  1. Preteaching

De leerkracht bereidt met één of meerdere zwakke leerlingen de stof voor die klassikaal zal worden aangeboden. Door deze extra instructie vooraf wordt de instructietijd verlengd en doen leerlingen succeservaringen op tijdens het klassikale aanbod. Preteaching volgt de planning en de methodiek van de groepsleerkracht. Hij/zij ontvangt vanzelfsprekend terugkoppeling over de preteaching.

  1. Reteaching

Nadat het aanbod klassikaal is behandeld, herhaalt de leerkracht de stof met één of meerdere leerlingen. Door extra zorg en aandacht te besteden aan die punten die leerlingen zich tijdens de klassikale uitleg niet eigen hebben kunnen maken, werken we doelgericht aan een hulpvraag. Hierdoor krijgen leerlingen een extra gelegenheid om zich vaardigheden aan te leren.

  1. Extra ondersteuning (in de klas en online)

Onze onderwijsassistenten en vakleerkrachten ondersteunen je groepsleerkrachten in de klas. Bijvoorbeeld door fysiek of online met een kleinere groep leerlingen apart aan de slag te gaan. Of door gast- en vaklessen te verzorgen. Met onze digitale lessen verbreden we ook het aanbod voor álle leerlingen die thuisonderwijs krijgen. Ook nu de scholen weer open zijn, zorgen de extra handen in de klas voor veel verlichting.

  1. Noodopvang

We hopen natuurlijk dat het niet meer gebeurt, maar mocht er weer een lockdown komen, dan organiseert jouw school wellicht een noodopvang. Onze professionals kunnen je helpen met de coördinatie en ondersteuning en zijn ook fysiek aanwezig.

  1. Gastlessen (online en in de klas)

Wil jij je leerlingen meer dan het noodzakelijke bieden? Dan helpen we je graag, door gast- en vaklessen te verzorgen. Ook online kun je leerlingen met coronaklachten wat extra’s bieden, bijvoorbeeld op creatief, muzikaal of sportief gebied. Op de noodopvang kunnen we je lesaanbod eveneens verrijken.

Verlicht jij de werkdruk van je groepsleerkrachten?

Wil jij dat je groepsleerkrachten meer gefocust en ontspannen kunnen werken? Wil je tegelijkertijd ál je leerlingen de mogelijkheid bieden zich optimaal te ontwikkelen? Dynamic Acitivities regelt het voor je: extra ondersteuning op school. Neem nu contact met ons op, dan bespreken we samen de mogelijkheden.