Nieuws

Extra vakleerkracht maakt verbreding lesaanbod mogelijk

7 januari 2024 - Celine Bontrop

OBS Jan Campert in Spijkenisse wilde leerlingen graag lesgeven in drama, dans, wetenschap & techniek en striptekenen. Alle materialen waren daarvoor al in huis, maar er was niemand om de lessen te verzorgen. Een extra vakleerkracht van Dynamic Activities pakt dit nu vanaf de eerste lesweek in januari op, in het kader van Slim organiseren.

Extra vakleerkracht zorgt voor focus en ontwikkeling

Ook de Jan Campertschool heeft te kampen met een lerarentekort, net zoals veel andere scholen. Omdat het schoolbestuur Nissewijs al ervaring had met Slim organiseren op ODS De Vuurvogel, vroegen ze ons dit ook uit te rollen op de school in Spijkenisse. Eén van onze vakleerkrachten komt twee middagen per week langs om de leerlingen van de Jan Campertschool de fijne kneepjes van de verschillende vakken bij te brengen. Hierdoor kunnen de vaste groepsleerkrachten zich helemaal focussen op de kernvakken en krijgen de leerlingen tegelijkertijd de kans zich in brede zin te ontwikkelen.

Ook Slim organiseren inzetten?

Zou jij je leerlingen graag een divers lesaanbod willen aanbieden, maar krijg je dat niet van de grond? Of kamp je met een lerarentekort, waardoor het lastig is al je leerlingen vijf dagen per week kwalitatief goede lessen te bieden? Met Slim organiseren gaan we samen op zoek naar oplossingen die werken voor jouw school en situatie. Neem zeker contact op als je (vrijblijvend) meer wil weten over de mogelijkheden. We denken graag met je mee!