Nieuws

Hulp bij lerarentekort: zo zorgen we samen dat zoveel mogelijk lessen doorgaan

25 november 2021

Het is helaas een structureel probleem aan het worden: het lerarentekort. Dynamic Activities zet alles op alles om ook jouw school zoveel mogelijk te helpen en ondersteunen. Lees hier wat we voor je kunnen doen.

Zo bieden we het lerarentekort samen het hoofd

1. Een onderwijsassistent ter vervanging of als extra ondersteuning

Soms lukt het niet om een vervangende groeps- of vakleerkracht te vinden. Dan denken we graag met je mee, om te kijken of er wellicht geschoven kan worden in het takenpakket van je overige groepsleerkrachten. Misschien kunnen zij de inhoudelijke lessen verzorgen, terwijl onze onderwijsassistenten andere taken op zich nemen. De onderwijsassistenten kunnen bijvoorbeeld met een kleine groep leerlingen apart aan de slag te gaan. Fysiek of online. En mocht het nodig zijn, dan draaien onze bekwame onderwijsassistenten ook zélf een klas.

2. Online lessen geven

Zit een deel van de kinderen thuis in quarantaine? Dan is het voor een groepsleerkracht een hele klus om de leerlingen in de klas en de leerlingen thuis tegelijkertijd goed te helpen. Onze medewerkers kunnen de kinderen die de lessen thuis volgen apart begeleiden. Zo wordt de groepsleerkracht ontzien. Met onze digitale lessen verbreden we het aanbod voor álle leerlingen die thuisonderwijs krijgen.

3. Noodopvang organiseren en coördineren

We hopen natuurlijk dat het niet meer gebeurt, maar mocht er weer een lockdown komen, dan organiseert jouw school wellicht een noodopvang. Onze professionals kunnen je helpen met de coördinatie en ondersteuning en zijn ook fysiek aanwezig.

4. Invallers regelen

Door het tekort aan leerkrachten én ziekte, neemt de druk om goede vervangers te vinden steeds verder toe. Ook voor ons. Maar schroom vooral niet om te bellen! We hebben al onze medewerkers gevraagd of ze extra willen werken. En we benaderen continu mensen die nog niet voor ons werken met de vraag of zij daar wellicht interesse in hebben. Zo maken wij ons er hard voor om te zorgen dat de lessen gewoon doorgaan. Dus: heb je een invaller nodig? Bel 010 – 84 89 619. We kunnen niets garanderen, maar doen ons uiterste best!

Samen zorgen we dat zoveel mogelijk lessen doorgaan

Wil jij zorgen dat je leerlingen zoveel mogelijk lessen kunnen blijven volgen, zodat zij zich ondanks het lerarentekort zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen? Daar maken wij ons graag hard voor! We bespreken graag jouw wensen en de mogelijkheden. Vervolgens zetten we alles op alles om het ook voor je te regelen. Neem contact op.