Nieuws

Kerstshow op obs de Phoenix

21 december 2012

Woensdag 19 december was het dan zover: dé eindpresentatie van het eerste blok op basisschool de Phoenix. De kinderen van de Phoenix hebben de afgelopen periode onder begeleiding van enthousiaste docenten van Dynamic Activities allerlei lessen gevolgd, van dans tot musical, zang, kunst en fotografie.

De voorbereiding op de presentaties

Op de dag van de presentatie heerste een gezonde spanning bij de leerlingen. Onder het gezag van chef-kok Maidie, zijn de souschefs hard aan de slag gegaan om alles op tijd te serveren. De koks deden ons watertanden door de heerlijke geur die uit de keuken kwam: verse munt, citroen, bieslook, avocado, zalm… Ondertussen zaten de andere leerlingen ook niet stil. De leerlingen die dit blok website maken, fotografie, schilderen en kunst op school hebben gevolgd, zetten de laatste hand aan hun expositie. Na de show kregen de ouders de gelegenheid om de kunstwerken van hun kinderen te bewonderen.

De kerstshow
Om tien uur zou de kerstshow beginnen, maar zoals je weet, komen echte sterren altijd net ietsje later. Onze presentator Clayd, de host van de dag, nam de microfoon en vervolgens barstte het feest los. De kleuters stonden als eerste op het programma en met hun kerstliedjes hebben ze ieders harten verwarmd. Daarna was het tijd om de boel even goed te laten swingen en dat hebben de leerlingen van groep 6, 7 en 8 dan ook flink gedaan! Op de beats van Missy Elliot, Nicki Minaj en vele andere bekende artiesten hebben zij de dans die ze van juf Rachele hebben geleerd uitgevoerd. De tent stond op z’n kop!
Tenslotte kregen we een erg leuke kerstmusical te zien over een kerstfeest dat bijna in de soep liep door een spin in een boom. Als afsluiting was er een zeer muzikaal optreden van de djembé spelers van groep 4 onder het genot van alle heerlijk gemaakte hapjes!

Al met al een geslaagde dag en we zijn dan ook heel erg trots op de inzet en getoonde talenten van alle leerlingen van Basisschool de Phoenix!

Fijne feestdagen toegewenst iedereen en tot het volgende blok!
May