Uitgelicht aanbod

Spaans: project van de maand

28 november 2022 - Romola Koeber

Spaans staat ineens weer in het middelpunt van de belangstelling. Daarom dit keer niet één project in the spotlight, maar twee! Twee keer Spaans, maar wel met een heel verschillende insteek. Eén van de doelen is wel heel bijzonder te noemen!

Spaans: een echte wereldtaal

Zoals gezegd: op dit moment zijn we op twee scholen met deze prachtige wereldtaal bezig. De ene school vond het mooi extraatje om leerlingen kennis te laten maken met een andere taal dan Engels en Duits. Tijdens de zes lessen Spaans die deze leerlingen uit de bovenbouw volgen, leren zij vertellen wie ze zijn, waar ze wonen en hoe hun familie eruit ziet. Ook kunnen ze na afloop eenvoudige vragen stellen.

Workshop met bijzonder doel

Op de andere school bieden we een taalworkshop aan als onderdeel van een cultuurdag, waarin de verschillen tussen Spanje en Nederland uit de doeken worden gedaan. De workshop duurt maar een uur, waarin we aan de hand van een liedje Spaans oefenen. Dat wordt flink werken, want deze leerlingen hebben een belangrijk doel. Op 5 december gaan zij zichzelf in het Spaans aan Sinterklaas voorstellen!

Meer informatie?

Wil je meer weten over deze lessen of workshops en de mogelijkheden om daar invulling aan te geven? Neem dan contact met ons op.