Nieuws

Vervangende leerkracht: midden in het schooljaar

11 april 2024

Een van je vaste leerkrachten stopt middenin het schooljaar. En dan? Een vervanger heb je niet zo een-twee-drie gevonden. BS De Fontein uit Rotterdam werd met deze situatie geconfronteerd. Gelukkig wist Dynamic Activities een vervangende leerkracht te vinden. “Kinderen blij, ouders blij en vooral school heel blij”, zo verwoordt directeur Anne Schipper de situatie.

Tóch een vervangende leerkracht

“Toen onze gymdocent na 10 jaar zijn ideale baan in het VO vond, moesten wij halverwege het jaar een nieuwe gymdocent zien te vinden”, vertelt Anne. “En die zijn er niet meer. Toch heeft Dynamic Activities, waarop een collega mij attendeerde, mij voor de rest van het schooljaar een uitstekende docent kunnen bieden uit hun grote netwerk.”

Iedereen blij

Anne: “Kinderen blij, ouders blij en vooral school heel blij, want twee gymlessen per week zijn niet alleen verplicht, maar ook voor de leerlingen een belangrijke break in het rooster. Bovendien blijkt onze gymmeester een beroemde voetballer te zijn, dus wat wil je nog meer?”

Vast invalkracht tot einde schooljaar

“De gymdocent geeft nu drie dagen per week les op De Fontein”, licht Jiske, projectcoördinator bij Dynamic Activities, toe. “Dat blijft hij tot het eind van het schooljaar doen. Het gaat supergoed en hij kan het heel goed vinden met de school en de leerlingen. Het feit dat hij een tijd profvoetballer is geweest bij Willem II was natuurlijk wel een goede binnenkomer.”

Ook een vervangende leerkracht nodig?

Heb je hulp nodig om een vervangende leerkracht te vinden? Neem dan contact met ons op. We bespreken jouw wensen en gaan dan op zoek naar een goede match in ons netwerk.