Blog
Nieuws

Workshops op school

Dansen, dj’en, schilderen, vloggen, programmeren, koken, sporten… Met workshops op school kun je werkelijk alle kanten op. Laat je leerlingen eens met iets totáál anders kennismaken. Of kies voor workshops taal en rekenen, om je leerlingen extra te ondersteunen. Workshops die verbreding of verdieping bieden, zijn er ook volop. Wat je insteek ook is: alles is mogelijk. Samen met jou bepalen we de exacte inhoud en daarna: regelen we het gewoon!

4 opties om workshops op school in te zetten

  1. Voor extra ondersteuning

Soms hebben je leerlingen nét even wat extra ondersteuning nodig om zich de materie goed eigen te maken. Vaak gaat het daarbij om de basisvakken taal en rekenen. Samen met jou kijken we waar jouw leerlingen specifiek behoefte aan hebben. Dat kunnen we zelfs toespitsen op individueel niveau. Vervolgens ontwikkelen we een workshop of lesprogramma waar je leerlingen echt baat bij hebben. Zo verbeteren ze hun resultaten én – minstens zo belangrijk – groeit hun zelfvertrouwen.
Je kunt de workshops eenmalig inzetten om een specifiek onderwerp te behandelen of als structureel onderdeel van de verlengde leertijd, met een doorlopende leerlijn.

  1. Voor verbreding of verdieping

Workshops op school zijn ook een perfecte manier om je leerlingen extra uitdaging te bieden. Of om ze kennis te laten maken met vakken waar je tijdens een normaal schoolprogramma niet aan toekomt. Zo verbreden ze hun horizon en maken ze kennis met talenten waarvan ze niet eens wisten dat ze die hadden.

  1. Voor de zomerschool

Bij een zomerschool kun je er natuurlijk voor kiezen om puur in te zetten op extra aandacht voor taal en rekenen. Zo zorg je voor continuïteit. Je leerlingen hebben daar na zo’n lange vakantie zeker profijt van. Je kunt ook het beste van twee werelden combineren. Dan volgen je leerlingen ’s ochtends lessen en doen ze ’s middags allemaal leuke dingen. Ze maken bijvoorbeeld kennis met kunst en cultuur. Gaan lekker spelletjes spelen of sporten. Verdiepen zich in de wereld van techniek. Er is zoveel te ontdekken! De zomerschool heeft didactisch en sociaal-emotioneel gezien grote voordelen, weten ze op de Oranjeschool uit ervaring. En het mooie is: aan het einde van de rit hebben leerlingen er allemaal goede herinneringen aan!

Meer over de zomerschool

  1. Als activiteitendag

Even een keer helemaal wat anders! Een onbezorgde, vrolijke dag vol verrassende workshops. Je hebt een breed aanbod om uit te kiezen! Als je wil, helpen we je graag om er een gevarieerd programma van te maken. Dat kunnen we bijvoorbeeld koppelen aan een thema en helemaal afstemmen op verschillende leeftijdsgroepen. Heb je zelf ideeën die niet op de website staan? Laat het ons vooral weten, dan kijken we samen hoe we daar handen en voeten aan kunnen geven.

Ook workshops op school?

Wil jij ook workshops inzetten om je schooldoelen te behalen? En je leerlingen tegelijkertijd gewoon een leuke tijd te bezorgen? Of heb je vragen? Neem contact met ons op! We denken graag met je mee over de invulling en mogelijkheden.