Uitgelicht aanbod

Zomerschool organiseren, vergroot kansen van leerlingen

20 mei 2020

Een zomerschool organiseren binnen het onderwijs wordt steeds populairder. Logisch ook, want leerlingen houden hierdoor hun kennis op peil en werken eventuele achterstanden weg. Zo hebben ze na de vakantie geen last van een zogenaamde ‘zomerdip’. Bovendien worden ze beloond met mini-vakanties in de buurt. Dat verklaart ook dat het aantal leerlingen dat in de vakantie naar school komt, gestaag toeneemt.

Met de zomerschool biedt u uw leerlingen de mogelijkheid achterstanden in te halen of voor te zijn, hiernaast beleven de leerlingen een leuke vakantie. Vakspecialisten begeleiden de kinderen bij hun specifieke achterstanden en bij het ontwikkelen van (studie)vaardigheden. Het resultaat: hogere en duurzame leeropbrengsten en minder kans om in de toekomst te blijven zitten. Tegelijkertijd is de zomerschool een unieke ervaring, zeker voor leerlingen die weinig op vakantie gaan. Als beloning voor hun harde werk zijn er recreatieve workshops, sportmiddagen en uitjes naar bijvoorbeeld Futureland, Miniworld, en Skateland.

Door de coronacrisis en online lessen zijn achterstanden onvermijdelijk. Zeker bij kwetsbare kinderen, met wie niet of nauwelijks contact is. Tijdens de vakantieschool kunnen zij een inhaalslag maken.

Organisatie zomerschool

Elke school is uniek. Uw wensen en behoeftes vormen dan ook altijd ons uitgangspunt. Zo organiseren we de zomerschool die feilloos aansluit op uw school en uw lesprogramma.

RESULTATEN DOOR MAATWERK

Wij ontwikkelen een plan op maat. Concreet, praktisch en effectief. Zo werken we direct aan resultaat. We werken met de lesstof van de school en ontwikkelen aanvullend eigen lesprogramma’s.

LEERLINGPLANNEN

We kijken waar alle leerlingen nu staan, wat de cognitieve en gedragsmatige knelpunten zijn en waar we naartoe willen. Na afloop volgt een overdracht per leerling en een algehele evaluatie.

PERSOONLIJKE AANDACHT

Leerlingen werken in kleine groepen aan hun leerdoelen, waardoor ze veel persoonlijke aandacht krijgen. Aandacht voor executieve functies en studievaardigheden borgt duurzame leeropbrengsten.

VERBINDING

Een veilige en uitdagende omgeving is een voorwaarde voor groei. Onze (vak)leerkrachten verbinden en bieden leerlingen zo de sociaal-emotionele basis die nodig is om tot resultaten te komen.

COÖRDINATIE

De zomerschoolcoördinator neemt u de volledige organisatie uit handen, is contactpersoon voor school en ouders, regelt leerkrachten en bewaakt de kwaliteit en het naleven van alle afspraken.

“De afgelopen 3 jaar is Dynamic Activities van onmisbare waarde geweest in de organisatie van onze zomerschool. Naast een grote verscheidenheid aan leerkrachten, ieder met een eigen expertise, leverde Dynamic Activities ieder jaar een sterke teamleider. Ze stelden steeds een gevarieerd, ontspannend programma voor ons samen en stelden het belang van de kinderen altijd voorop.

Dynamic Activities is flexibel, enthousiast, persoonlijk en heeft aandacht voor details. Wij werken altijd graag met hen samen!”

Joelle Stichting Nieuw Thuis Rotterdam

 

Lees ook het artikel 7 redenen om nu een vakantieschool te organiseren.